Teksttanken

Teksttanken

Velkommen!

Teksttanken inneholder mine petiter om medier og kommunikasjon i Ny tid og fagbladet Kommunikasjon, og mine skriblerier i Farmasiliv og Apotekteknikeren.

Landsmøtesirkus (Ny tid 16.05.09)

Ny tidPosted by Vetle Daler Tue, May 19, 2009 20:22:30

De siste ukene har de kommet som perler på en snor. Nei, jeg snakker ikke om alle de spennende Paradise Hotel-artiklene i tabloidpressen, men om partienes landsmøter. For en gangs skyld kan politikerne selv sette dagsorden, og partilederne kan snakke om det som opptar dem mens menigheten klapper seg såre, med tv-kanalenes kameraer surrende i bakgrunnen. Det er befriende å høre politikere diskutere politikken sin fullstendig programlederfritt, men helt medieupåvirket er de likevel ikke. Så fort et tv-kamera er tilstede, blir nemlig partipampene nødt til å forholde seg til en mediestrategi, det vil si å legge vekt på få budskap og kommunisere det så enkelt at også de utenfor landsmøtesalen henger med.

For tida er jeg hjemmepappa, og da er NRK Alltid nyheter en av mine beste venner. Kanalen gjør det mulig å kombinere metting av to småttismunner med blant annet å følge direktesendingene fra partilandsmøtene. For eksempel kunne jeg beundre talen Dagfinn Høybråten holdt til sitt landsmøte, mens barnegrøten gikk ned på høykant. Mannen er nemlig en god taler, men akkurat da jeg var på nippet til å la meg sjarmere, gikk han i mediestrategifella, og kjørte på med folk flest-klisjeer om hvor udugelig regjeringen er som ikke gjør noen verdens ting for å løse landets problemer. Og menigheten klappet henrykt. Sånn er vår tids medietilpassede landsmøtesirkus.

  • Comments(0)//blogg.tekstogtanke.net/#post35