Teksttanken

Teksttanken

Velkommen!

Teksttanken inneholder mine petiter om medier og kommunikasjon i Ny tid og fagbladet Kommunikasjon, og mine skriblerier i Farmasiliv og Apotekteknikeren.

Målgruppe, målgruppe, målgruppe (Kommunikasjon desember 2011)

KommunikasjonPosted by Vetle Daler Fri, December 23, 2011 14:05:15

Forleden var min kjære og jeg på voksenkino for første gang på to år. Jeg har tidligere humret litt av småbarnsforeldre som påstår at de aldri har tid til å gå på kino, men den humringen har jeg nå måttet bite i meg. Ski kinosenter er lokalkinoen vår, og det er en strålende kinematograf, med nydelige seter og god plass til både popcorn og coca. Så mange kinogjengere er det ikke der, men det er i grunnen ganske behagelig.

Det er så lenge siden jeg har vært på kino at jeg nesten hadde glemt at det kommer reklame før filmen begynner. I gamle dager var kinoreklamen den eneste levende reklamen vi så, og det var dritspennende. Nå er det som oftest ganske kjedelig. Det var det også denne kvelden – helt til jeg begynte å analysere litt.

For hva er det egentlig som blir presentert for et lokalkinopublikum en mandagskveld i november? Lokal reklame, selvsagt – for alskens lokale barneklærbutikker og bilverksteder og ”ha en hyggelig handel i Ski sentrum”, hvilket nesten blir litt komisk når sentrum i Ski tross alt bare består av et par trøtte kvartaler. Lokale reklamer er alltid dårligere enn sine nasjonale og internasjonale storesøstre, de bærer preg av dårlige stillbilder, dårlig design, dårlig lyd og dårlig råd. Men de har et fortrinn – de treffer målgruppa si, i hvert fall geografisk.

Når det gjelder de mer påkostede reklamefilmene, tror jeg ikke målgruppetenkning sto i høysetet på Ski kinosenter denne kvelden. For hvilket sammensurium av budskap – hør bare her hvilke produkter vi blant annet ble presentert for: Gormiti (teite, voldelige lekemonstre for barn), Big One (pizza for non-gourmeter), Tips fotball Xtra (avis for fotballtipping-idioter), Huyndai (koreansk bil for dem som har råd til ny bil) og Sykepleierforbundet (først og fremst for sykepleiere).

Det har blitt sagt at det er tre ting som er viktige når du skal nå fram med et budskap, og det er målgruppe, målgruppe, målgruppe. Hvor mange av kinogjestene hører hjemme i hver målgruppe her? Hva blir i så fall kontaktprisen pr gjest i målgruppa? De tallene tror jeg ikke hadde tålt dagens lys i markedskommunikasjonskretser. Særlig fordi det kun var seks gjester i salen.

  • Comments(0)//blogg.tekstogtanke.net/#post68