Teksttanken

Teksttanken

Velkommen!

Teksttanken inneholder mine petiter om medier og kommunikasjon i Ny tid og fagbladet Kommunikasjon, og mine skriblerier i Farmasiliv og Apotekteknikeren.

Pass, penger - og plaster (Farmasiliv juni 2012)

FarmasilivPosted by Vetle Daler Fri, June 22, 2012 12:40:20

Ferie er ikke hva det en gang var. I tidligere tider betydde ferie å sove lenge, sitte med en bok og et lite glass i sola, og stort sett gjøre det man hadde lyst til. Når man skulle på ferie, trengte man kun å konsentrere seg om de obligatoriske p-ene: Pass, penger og pilletter. Og pils.

Ikke nå lenger. Jeg er nemlig trebarnsfar, og ferie er ikke lenger ferie. Ikke sånn ferie. Nå er det barnas premisser som legges til grunn, og det er slutt på lange, late dager med bøker og utepils. Nesten, i hvert fall.

I sommer er det Legoland som gjelder. Jepp, den obligatoriske Legoland-turen som alle barnefamilier gjennomfører før eller siden. Fem dager i en feriemaskin i Billund sammen med tusenvis av andre barnefamilier. I forkant – og etterkant - av dette, venter en ti timers biltur hver vei, spekket med ”pappa, jeg må tisse”, ”kan vi få is”, og ”er vi framme snart?”.

En ting har jeg lært etter at podene kom til verden – småbarnforeldre blir ekstremt gode på logistikk. Kjøring, vasking av klær, reparasjon av leker, smøring av matpakker - og plastring av skrubbsår. For er det en ting som sommeren helt sikkert fører med seg, er det skrubbsår. Solforbrenning. Myggestikk. Og vepsestikk. Og en rekke andre små og store lidelser som krever at man har hjemmeapoteket i orden. En annen ting som er helt sikkert, er at disse små uhellene utelukkende skjer på de minst beleilige tidspunkter. Som rett før hele familien skal sette seg i bilen for å reise på ferie. Eller på vei inn i selveste Legoland.

Derfor bytter jeg denne sommeren ut pass, penger og pils med myggmiddel, høyfaktor-solkrem, lavfaktor-solkrem, plaster (selvsagt tilpasset ulike behov: gnagsårplaster, plaster tilpasset knær og albuer, fingertupp-plaster og med ymse mønstre), diverse febernedsettede remedier i fast og flytende form, aloe vera i ulike varianter, gasbind, Pyrisept, sterile kompresser, medisinsk kull og kløestillende salve.

Alt selvsagt kjøpt på apotek. Og det rareste av alt: Jeg storgleder meg til ferien.

God sommer!

  • Comments(0)//blogg.tekstogtanke.net/#post72