Teksttanken

Teksttanken

Velkommen!

Teksttanken inneholder mine petiter om medier og kommunikasjon i Ny tid og fagbladet Kommunikasjon, og mine skriblerier i Farmasiliv og Apotekteknikeren.

Plaster hjelper alltid (Farmasiliv nr 4 - 2013)

FarmasilivPosted by Vetle Daler Wed, May 21, 2014 13:40:30
Denne sommeren har det gått mye plaster hjemme hos oss. «Pappa! Au! Jeg vil ha plaster» er kanskje setningen jeg har hørt oftest i disse fabelaktige sommermånedene. Når jeg prøver meg med at det bare er vits i å sette på plaster når det kommer blod, har jeg fått lite gjennomslag for.

Riktignok har det blitt en del blod også, alle de tre små har legger og knær som ser ut akkurat som barnelegger og -knær skal se ut om sommeren: Fulle av skrubbsår. Men det viser seg at plaster hjelper på sår uten blod også. Og på nærmest usynlige sår. Aller best hjelper de plasterlappene som har racerbiler eller Hello Kitty-trykk. Jeg har for lengst gitt opp «plaster hjelper bare når det blør»-argumentasjonen, og leverer villig vekk overpriset plaster med amerikanske og japanske figurer på, nesten helt ukritisk.

For når jeg tenker meg om, så var det akkurat sånn for 30-40 år siden også. Plaster hjalp på det meste, selv om utvalget av kommers-plaster med alskens tullete tegneseriefigurer nok ikke var det samme i 1975 som i dag. Hvor jeg kjøper plasteret? På apoteket, så klart.

  • Comments(0)//blogg.tekstogtanke.net/#post81